Zondag 9 september 2018. 15:00 uur

Singer-songwriter Jason Staal uit Assen opent het nieuwe seizoen van het CultuurPodium Bovensmilde . Op zijn website (http://jasonstaal.tumblr.com/) noemt Staal zijn muziek ‘kleinkunst met een catchy popsausje, vermengd met een grote voorliefde voor The Beatles, Acda en de Munnik en The Beach Boys’. Staal omschrijft het zelf als nederpop zoals het hoort, met inhoud.

We combineren het concert met een mini-expositie van zogenaamde hete lucht- of wel steampunk-machines van Jos de Vink.

Entreeprijs € 8,50 (incl. kopje koffie of thee in de pauze) en tot en met 16 jaar gratis.Zondag 14 oktober 2018. 15:00 uur.
   Klarinetkwartet Parlando

Klarinetkwartet Parlando (Erik Bleijenberg, Ingrid van der Zee, Ineke van der Feen: klarinet o.l.v. Maarten Mestrom: basklarinet).
Ze spelen op vergevorderd niveau klassiek, klezmer en wereldmuziek uit alle windstreken van Mozart tot Gershwin. De muziekkeuze van Parlando is een mix van origineel voor klarinetkwartet gecomponeerde stukken en bewerkingen van ervaren arrangeurs als de Nederlandse klarinettist Art Marshall en de Hongaarse klarinetviruoos Béla Kovács.

Daarnaast een intermezzo met antiquair / pijpenverzamelaar Henk Sprik


Zondag 11 november 2018. 15:00 uur. Golden Men

Golden Men bestaat uit een twaalftal mannen van het Asser Mannenkoor, die hun repertoire zowel a capella als met pianobegeleiding zingen. Het repertoire is veelzijdig; van ingetogen tot sprankelend en van byzantijns tot folk en musical. Ook gaan de mannen eigentijdse nummers als die van John Denver, Simon and Garfunkel en Elvis Presley niet uit de weg. Naast eigen optredens verlenen de Golden Men met enige regelmaat gastoptredens tijdens concerten van andere koren.

Als intermezzo gaan we in gesprek met Ben Geutkens die zichzelf aanduidt met ‘semper in  motus’ (altijd in beweging) met de website www.semperinmotus.nl. Hij houdt zich onder andere bezig met microfotografie en zal de video “New(t)Life” vertonen over de embryologische ontwikkeling van gewervelde dieren in het algemeen en van de salamander in het bijzonder.

 

Zondag 16 december 2018. 15:00 uur
Choral Voices uit Groningen.

 Uitgevoerd wordt A Festival of Lessons and Carols. De oorsprong van het festival gaat terug tot 1880, toen de vaste indeling voor deze Kerstdienst werd bedacht door de latere aartsbisschop van Canterbury. Tegenwoordig worden wereldwijd Festivals of Carols uitgevoerd in de periode rond Kerst.

Dirigent is Daniel Rouwkema, het orgel wordt bespeeld door Mattijs de Vreugd en de lezingen worden verzorgd door Rev. Sam van Leer, predikant in de Anglicaanse Holy Trinity Church in Utrecht.

Concert 16 december 2019


Zondag 13 januari 2019. 15:00 uur 
HENRIËTTE VAN DIJK & ALEX DE BRUIN

Alex de Bruin
Henriette van Dijk

Henriëtte van Dijk is singer-songwriter. Een zangeres die zich met volle inzet heeft gestort op het ontwikkelen van haar zangkwaliteit. Ze zegt zelf: er zijn dagen dat ik meer zong dan sprak. Ze zingt warme liedjes, uit het leven gegrepen. In het Nederlands, Engels en Zuid-Afrikaans.
Alex de Bruin is op en top gitarist en zingt tweede stem. De muziek is wat hen bindt!

U zult ook kennis maken met Boely Winkelman en verschillende van zijn schilderijen kunnen bewonderen.

Zondag 10 februari 2019:  15:00 uur 
Trio  Manoesj

Manoesj

Manoesj bestaat uit: Maarten Mestrom klarinet, Alexander Stakenburg, gipsy gitaar en Jochem Burger basgitaar.

Manoesj laat zich enerzijds inspireren door de ‘Hot Club de France’, de gipsy jazz van Django Reinhardt in het Parijs van de jaren dertig en anderzijds de swingklarinet van Benny Goodman in het Chicago van dezelfde periode .
Manoesj speelt nummers uit de begintijd van de jazz:
Autumn Leaves, All the the things you are, Dark Eyes, Cry me a river, enzovoorts.

Ook is er weer een regionale (amateur-)kunstenaar aanwezig. Henny Riepma zal enkele werken tentoonstellen en geïnterviewd worden.


Zondag 10 maart 2019:  15:00 uur   
Koperkwintet All Brass

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is All-Brass.png

All Brass bestaat uit musici met ruime ervaring in zowel klassieke als lichte muziek. Het repertoire beslaat de gehele muziek geschiedenis vanaf circa 1550 tot heden. In het  swingwerk speelt er ook een drummer mee. Kortom: gevarieerd luisterplezier voor jong en oud.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Kunst_RenéKaiser-770x1024.jpg

Ook is er weer een kunstenaar uitgenodigd en wel keramist René Kaiser. Er zal werk van hem te bewonderen zijn en we nemen een duikje in zijn kunstenaarsleven.


Zondag 14 april 2019: 15:00 uur

Het fluit/piano duo van Taraneh Pouryousef & Greta Gutuleac van het prins Claus Conservatorium uit Groningen. 


Greta Gutuleac

Taraneh Pouryousef

Taraneh is 25 jaar, afkomstig uit Iran en studeert in het tweede jaar van de bacheloropleiding klassiek fluit bij Egbert-Jan Louwerse. Greta, afkomstig uit Moldavië, is eveneens 25 jaar. Zij behaalde voor de zomer haar bachelordiploma klassiek piano bij Paul Komen. Ze presenteren een prachtig repertoire met uit de barok, klassieke periode en romantiek: Bach – flute sonata in E-minor, Kuhlau – Trois Grand solo No.1 en Saint-Saëns – Romance.


Het intermezzo wordt dit keer gevuld met schilderwerken van Fokkiena Braam uit Bovensmilde.


Zondag 12 mei 2019: 15:00 uur    
VoorDoor Smildegers      


Op 12 mei organiseert het CultuurPodium Bovensmilde een culturele activiteit voor en door Smildegers: de VoorDoor. Het programma kent in totaal 10 optredens. Variërend van Molukse band, gelegenheidscombinaties met verrassende instrumentbezetting (o.a. piano-tuba, piano-accordeon, gitaar-diggeridoo), koor, duo en kwartet. De muziekstijlen variëren hevig van traditioneel, klassiek tot modern. Bij veel van de optredens is meezingen gewenst! Iedereen is welkom. Mede mogelijk gemaakt door Culturele Gemeente Midden-Drenthe. We beginnen om 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur. Entree is gratis. Een bijdrage in de kosten wordt gewaardeerd.Schilderen voor een monument

vrijdag 26 juli 2019 van 9.30-16.00

Schilder je graag? Draag je de Waterstaatkerk in Bovensmilde een warm hart toe en lijkt het je leuk om dit monument eens te schilderen? CultuurPodium Bovensmilde en de schildergroep van het Buurtinfohuis nodigen iedereen met enige schilderervaring uit op vrijdag 26 juli van 9.30-16.00 uur dit monument te komen schilderen. Bij mooi weer buiten, anders binnen. Het monument is op die dag uitgangspunt voor een schildering, tekening, foto, collage, kleireliëf of wat je ook maar kunt bedenken. Het kan een realistische weergave zijn of een meer impressionistische of abstracte weergave. De buitenkant kan je inspireren, maar het interieur of juist een detail van het gebouw ook. Zo zullen er veel verschillende impressies van de kerk ontstaan! De bedoeling is om de gemaakte werkstukken ten toon te stellen in het monument en uiteindelijk te veilen. De opbrengst van de veiling is bestemd voor de noodzakelijke verduurzaming van het monument. Spelregels: ieder neemt zelf het benodigde materiaal mee en kan zelfstandig aan het werk. Eigen lunch meenemen, voor koffie en thee wordt gezorgd. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Informatie en opgave vòòr 20 juli  bij: Godfried Westen, gwwesten@xs4all.nl of Hannie van der Gijp, hvdgijp51@gmail.com / 06 25510725

Open Monumentendag 8 september 2018


foto: Sonja de Ridder
Scroll naar boven