Zondag 19 december, 15 uur

Kerstconcert Northern Voices

Kamerkoor Northern Voices bestaat uit 21 enthousiaste leden, komend uit de drie noordelijke provincies. Het koor, met ervaren zangers, is ambitieus; zingen is een gedeelde passie. Het koor brengt een breed repertoire van voornamelijk Engelse koormuziek en muziek uit verschillende stijlperioden, van Bach tot Britten, Pärt, Gjeilo en Lauridsen. Het koor staat onder de bezielende leiding van dirigent Edwin Velvis.

Op 23 november 2019 trad het koor op in de Der Aa-kerk in Groningen met het Gedachtenisconcert “Bist du bei mir”. Het koor bracht werken van Bach en zijn familieleden en werd begeleid door leden van het Noordelijk Bach Consort. Daarna werd het een tijdje stil. Door de omstandigheden heeft het koor een aantal concerten moeten cancelen. Ook de geplande Engelandreis in het voorjaar van 2021, waarbij het koor Evensongs zou verzorgen in verschillende Engelse kathedralen, moest verschoven worden naar 2023.

Ondertussen zijn er weer nieuwe plannen gemaakt. In november hoopt het koor een bijdrage te leveren aan het 100-jarige jubileum van de KCZB in de Martinikerk in Groningen. Kamerkoor Northern Voices kijkt uit naar het optreden in de Waterstaatskerk in Bovensmilde op 19 december!

www.northernvoices.nl

Reserveringen.: Afhankelijk van de corona-maatregelen is het aantal beschikbare plaatsen beperkt. We verzoeken u te reserveren via het formulier “Reserveren” op de site en door € 12,50 (tot en met 16 jaar gratis) over te maken op rekeningnummer NL16 RABO 0331 7808 95 t.n.v. Stichting CultuurPodium Bovensmilde en ovv 19 december. Vol is vol! Zonder reservering alleen toegang als er plek is. De deur gaat open om 14.30 uur

Scroll naar boven