9 februari 2020 15:00 uur

Twee muzikanten met verschillende achtergrond die hun eigen stijl mixen op een unieke speciale manier. Of het nu gaat over klassieke muziek of jazz muziek. Ze voeren ons door filmmuziek, popsongs en verschillende arrangementen van populaire muziek.
Chanyang Park, is jazz pianist en zangeres, die nu Jazz Piano and Vocal Jazz studeert aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ze heeft echter ook een klassieke achtergrond als klassiek pianist in Korea.
Sara González is een klassieke violiste met een klassieke achtergrond. Daarom begon ze met een master viool interpretatie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen nadat ze in Spanje haar bachelor graad behaalde.
Ze is altijd op zoek naar iets nieuws en is bezig een masters af ter ronden in de psychologie en muziek-therapie. Wat haar de mogelijkheid geeft muziek te delen met mensen in zieken- en verpleeghuizen en muziek te maken met mensen met een beperking.
Intermezzo: keramiek van Roelanda Bonder. In haar werk speelt beweging een grote rol. In beweging zoek ze de grenzen op; hoe ver kan je gaan voor iets uit balans is? Het niet weten waar iets eindigen kan, spreekt haar aan.
Entreeprijs € 8,50 en tot en met 16 jaar gratis. De deur gaat open om 14.30 uur en we beginnen met een kopje koffie of thee.
Reserveringen: cultuurpodiumbs@gmail.com
1 maart 2020 15:00 uur
Dicht manifestatie met Levi Weemoedt
Naast Levi Weemoedt treden verschillende dichters op. Bekend maken van de winnaar van de Smildeger gedichtenwedstrijd. Kunst- en Cultuur4Daagse (KC4D) organiseert i.s.m. CPB & CRAS ook nog een dichtworkshop op zaterdag 8 februari in Westerbork.
Als ik een dichtersgeest bezat..
Gelukkig is dat niet nodig om mee te doen met de Smildeger dichtwedstrijd.
Om u een beetje op weg te helpen, kunt u zich opgeven voor de Dichtworkshop Op zaterdag 8 februari van 14-16.30u. Sacha Landkroon,dichter, zal u op een laagdrempelige manier aanzetten tot dichten. De workshop wordt gehouden in Westerbork, Westeinde 52a, tijdens de expositie Visie op Vrijheid, 6 kunstprojecten. Hier zijn o.a ook de beelden van Helma van de Water en de speciaal hierbij gemaakte gedichten van Landkroon te zien en te lezen. Kosten 7,50 euro. Opgave info@cultureleraadsmilde.nl
Entreeprijs € 5,00 en tot en met 16 jaar gratis. De deur gaat open om 14.30 uur
Reserveringen: cultuurpodiumbs@gmail.com
Impressie
8 maart 2020 15:00 uur
Passies & Havinga met het programma Absint rond de componist Erik Satie

“Absint” is de titel van een programma rondom de Franse componist Erik Satie (1866-1925) uitgevoerd door het duo Passies en Havinga. Het programma bestaat uit twee delen. Vóór de pauze wordt er verteld over het leven en de muziek van Satie, waarbij het duo enkele liederen en pianowerken laat horen. Na de pauze kijkt het publiek naar de film “Satie and Suzanne”;. Deze film vertelt het gedramatiseerde liefdesverhaal van Erik Satie en Suzanne Valadon, Dit verhaal wordt uitgevoerd door dansers van Cirque du Soleil. Het geluid bij deze film wordt ingevuld door Gea Passies en Johanan Havinga. Johanan speelt de muziek (uiteraard van Satie), en Gea vertolk de gedachten van Suzanne. Beide delen zijn heel verschillend, maar ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Omdat het programma niet kan worden ingekort, is er deze keer geen intermezzo waar een kunstenaar uit de buurt zich presenteert
Uit een recensie:
“Door korte vertellingen, ingetogen pianospel, stukjes poëzie en zang raakte het publiek vertrouwd met de persoon en het werk van Erik Satie.Na een korte pauze werd de werkelijkheid nog meer verweven met het verleden door het vertonen van een film, die het liefdesverhaal vertelt van Satie en schilderes Suzanne Valadon. Terwijl de beelden de wereld toonde van de dikwijls door absint verdwaasde Satie, vertolkte Gea Passies in een prachtige jurk de rol van Suzanne”
Verslag:
Het duo Gea Passies & Johanan Havinga nam ons mee in het leven en werk van de musicus Erik Satie. Het programma bood een introductie in het leven van Satie, gecombineerd met pianomuziek, zang en na de pauze een film. De vertolking was meesterlijk. Het publiek werd meegevoerd in het leven van een briljant musicus, een man die ook gevangen was in zijn eigen onmacht om zich te verbinden met anderen. Hij vluchtte soms in de Absint, een drankje waar veel grote kunstenaars eind 19e eeuw hun heil in zochten. Muziek was voor Satie ook een ontsnapping, uit zowel de verveling als uit de pijn van zijn leven. Gevoelvol gespeeld en prachtig gezongen. De ca. 40 bezoekers gaven met recht een staande ovatie en proefden zelf een glaasje van de ‘groene fee’.