Theater: ‘Oh, laat mij dansen…’

zondag 17 november 15:00 uur

Het stuk ‘Oh, laat mij dansen…’  is nu 5x in Enschede opgevoerd, steeds met volle zalen; en de maaksters, tevens speelsters, Marion Gerverdinck en Harriet Bergsma gaan ervan uit dat ook in de omgeving van Bovensmilde geïnteresseerden zijn. Dit is inmiddels hun derde stuk.

Belicht wordt de verhouding tussen  een (Indische) moeder en dochter, verstrikt/verstikt in de ellende ‘van vroeger’. In de kranten is er de laatste maanden weer veel aandacht voor de Indische Nederlander: Hun herkomst, hun omstandigheden bij aankomst, hun vermogen tot assimilatie. Dat is slechts één kant. Een buitenkant. De voorstelling richt zich vnl. op de gevolgen van het ‘Indische verhaal’ binnen het gezinsleven. Later, wanneer dat gezin zijn leven in Nederland leeft. Dit alles wordt bezien vanuit de ogen van de dochter. 

Reacties van het publiek: ‘Ruim een uur ademloos gekeken’; ‘indrukwekkend’; ‘ik zag de verhouding met mijn eigen broers en zussen terug’; ‘nu eindelijk begrijp ik iets van mijn (Molukse) vrouw; ál die boeken, hiervóór gelezen, konden dat niet bewerkstelligen!’

We praten na de voorstelling graag met u na!

Meer informatie en kaarten à € 12,50 via: www.oersprong-theater.nl  of direct via:mariongerverdinck@gmail.com. De kaarten  zijn ook aan de zaal verkrijgbaar.

Dag van de filosofie _ Midden-Drenthe
23 november 2019

Wat denkt u: Maakt filosofie vrij? Kom voor meerdere antwoorden op deze vraag naar de Dag van de filosofie op zaterdag 23 november, aanvang 10 uur in het monument te Bovensmilde aan de Hoofdweg. Voor meer info en aanmelding zie https://www.cultureleraadsmilde.nl/event/dag-van-de-filosofie/


5, 12 en 19 juni 2019

Schilderen  in en om de Waterstaatskerk

Teken en schilderstudio Galyna Aguf uit Assen organiseert in samenwerking met het CultuurPodium Bovensmilde voor cursisten en andere belangstellenden in de maand juni diverse workshops in de open lucht, een zgn plein air. Dit seizoen in en om de Waterstaatskerk van Bovensmilde op 5, 12 en 19 juni aanstaande. Bijzonder is dat deelnemers worden gevraagd hun schilderij beschikbaar te stellen ten behoeve van een veiling. Opbrengst van de veiling komt ten goede aan het verduurzamingsproject van het CultuurPodium Bovensmilde. Met het oudste monument van Bovensmilde uit 1868 als uitgangspunt is er veel te leren en te zien voor elke kunstenaar. De dubbele deur in mooie witte omlijsting, het portaal met het houten torentje en opengewerkte klokkenstoel. De glas-in-loodramen met hun speciale kleur en lichteffecten geven. In het interieur bevinden zich houten banken, een karakteristieke preekstoel en een pijporgel. Kortom, zowel binnen als buiten genoeg onderwerpen die erom vragen te worden vastgelegd op doek of papier.

Beeldend kunstenaar en architect Galyna Aguf is opgeleid aan de Academie voor Beeldende Kunsten en Architectuur te Kiev, Oekraïne. Ze besteedt veel aandacht aan de basistechnieken van de schilderkunst. Bij het werken op locatie ziet men de te tekenen of te schilderen onderwerpen in werkelijkheid. Iets vastleggen vanuit de werkelijkheid is een van de belangrijkste manieren om te leren hoe een goed teken- of schilderstuk ontstaat. Voor meer info zie Facebook of website van het CultuurPodium Bovensmilde. Iedereen met enige schilder- of tekenervaring kan meedoen voor 1 of meerdere dagen. Deelnemers wordt gevraagd hun eigen materialen mee te nemen. Voor koffie en thee evenals de lunch wordt gezorgd.

Kosten deelname: 1 dag € 50, 2 dagen € 90 en 3 dagen € 120 euro. Op 5, 12 en 19 juni beginnen we bij voldoende aanmeldingen om 10 uur en de plein air eindigt om 16.00 uur.

Meer info en opgave via galyna.aguf@gmail.com of  06 576 55 269.


Zaterdag 30 maart 2019 20:00 uur
Vocaal ensemble Voce Umana

Voce Umana is een klein gezelschap dat zich heeft gespecialiseerd in het uitvoeren van oude tot zeer oude muziek (16e / 17e eeuw). De meeste werken zullen a capella worden gezongen.

Voor dit concert heeft het ensemble een programma samengesteld met oude Engelse muziek. Er zullen werken ten gehore gebracht worden van bekende componisten zoals Tallis, Dowland en Purcell.

Ter afwisseling van het programma zal dirigent en organist Arian van der Mark op het historische en oudste orgel van Drenthe dat dateert uit 1684 een aantal Engelse orgelwerken laten horen.

De entree is gratis. Er is na afloop van het concert een collecte voor de onkosten.

Website ensemble: www.voceumana.nl

Zaterdag 23 februari 2019
vanaf 19:30 ‘T NACHTLOCHIEN

’t Nachtlochien is een voorstelling van dans, muziek en spraak die u meeneemt naar een Drentse droomwereld. Een Initiatief van Linda van Asselt, Eigenaresse van Dansschool Out of control te Gieten en Sonja de Ridder, Fotograaf uit Gieterveen. Speciaal voor deze voorstelling heeft Out of control verschillende choreografieën gemaakt ook voor de hoofdrolspeelster Julia Bronsema. Isa Zwart Drentstalige liedjes geschreven en draagt Egbert Hovenkamp II nieuw werk op. Trea Oolders speelt dwarsfluit en al deze rollen komen samen in deze drentse droom. In een modern jasje komt de Drentse cultuur voorbij waardoor de voorstelling een belevenis is voor jong en oud! 

Bron: https://www.vanplan.nl/uitje/t-nachtlochien-waterstaatskerk-bovensmilde-38554890

Scroll naar boven