15 december 2019: 15 uur Kerstconcert

Margaretha Consort 


Na de prachtige Johannespassion van vorig voorjaar in een uitverkochte Waterstaatskerk komt het succesvolle Margaretha Consort in de donkere dagen voor kerst opnieuw in Bovensmilde spelen met een kerstprogramma  
Op het programma staan aria’s uit de Messiah van Händel, het Concerto Grosso “per la notte di natale” van Arcangelo Corelli en diverse bekende kerstliederen die uit volle borst mogen worden meegezongen. Het orkest wordt uitgebreid met een (barok)contrabas voor meer gelaagdheid in de klank. Deze zal worden bespeeld door Raivis Misjuns.
De leiding is in handen van Marit Broekroelofs en soliste is onder andere de jonge ster-sopraan Margreet Rietveld. 
Het belooft een warm, klassiek programma in kleine bezetting te worden dat we u zeer kunnen aanbevelen.

Schrijf de datum dus vast in uw agenda!

Entreeprijs € 12,50 en tot en met 16 jaar gratis. Reserveren aanbevolen via een e-mail naar cultuurpodiumbs@gmail.com. Reservering wordt definitief door overmaken van € 12,50 per kaart op bankrekeningnummer NL16 RABO 0331 7808 95 t.n.v. Stichting CultuurPodium Bovensmilde, onder vermelding van  Margaretha Consort.

Aanvang 15:00 uur. De deur gaat open om 14.30 uur en we beginnen met een kopje koffie of thee..

Sfeervol kerstconcert: Margaretha Consort wist de juiste toon te treffen in een bijna volle waterstaatskerk. Prachtige muziek in een mooie ambiance. Een betere manier om in de kerstsfeer te komen is moeilijk voorstelbaar.


8 september 2019:  15 uur


Adorable 

Nederland – Rolde – Drenthe – 09-10-2018 Boerderij Kamps. ADORABLE Foto: Sake Elzinga

Muziek uit alle windrichtingen, vrolijk, speels, meeslepend, hartverwarmend en met een knipoog (5 musici die meerdere instrumenten bespelen).  
Hun optreden heeft een aanstekelijk en opwekkend karakter. Gebracht met een knipoog.
Ze brengen een breed repertoire van bekende melodieën uit verschillende landen. Natuurlijk veel Nederlandstalige meezingers en ballades.
Staat borg voor mooi Hollands muzikaal entertainment. Heerlijke sfeer.

Intermezzo Hannie van der Gijp uit Bovensmilde met schilderijen.

13 oktober 2019:  15 uur  


Sempre Commoto

Sempre con Moto is een trio met een niet alledaagse bezetting (twee fluiten en een klarinet). Zij doet haar naam eer aan. Sempre con Moto betekent: ‘Altijd met beweging’ en dit ludieke damestrio is voortdurend bezig met het speuren naar mooie trio’s in allerlei stijlen voor haar concerten.
Op het programma staat klassiek repertoire (Mozart, Gluck, Reicha enz.) maar ook de lichte muziek komt uitgebreid aan bod.
Om een andere klankkleur te krijgen wordt bij sommige stukken de klarinet vervangen door een bassethoorn. Die zal bijzonder mooi klinken in ons monument.

Intermezzo: Om de cultuurvreugde verder te verhogen heeft het CultuurPodium Bovensmilde natuurfotograaf Jan Boer bereid gevonden een selectie van zijn foto’s presenteren. Hij maakt vooral foto’s in de Noordelijke natuur met af en toe een uitstapje naar de Veluwe.


Zie ook website Natuurfotografie: https://www.natuurfotografie.nl/author/jan-boer/10 november 2019: 15 uur       Sempre con Moto wordt gevormd door: Carien Stuker en Denise Doek (dwarsfluit) en Gerda Geutskens (klarinet/bassethoorn)

Het orkest heeft een gevarieerde bezetting en dito programma. De te spelen stukken zijn:

Voor de pauze:
H.Andriessen,  variaties op een thema van Couperin met 3 solisten, 2x fluit en 1x harp begeleid door strijkers.
L.van Beethoven, blazers octet opus 103 (hobo, fagot, hoorn en klarinet).
Na de pauze: 
De blazersserenade opus 44 van A.Dvorak, 9 blazers, cello en contrabas

Dirigent is Kees van der Harst. Kees van der Harst studeerde klarinet aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem en aan de Messiaen Academie, aangevuld met talloze masterclasses,


Het intermezzo wordt gevuld met schilderwerk van Geesje Wanningen uit Bovensmilde.

Scroll naar boven