Blaaskwintet Fivento

8 oktober 2023

Het blazerskwintet Fivento is een jaar of drie geleden opgericht door blazers vanhet Drents kamerorkest Divertimento waarvan de meesten ook nu nog lid zijn.

De naam is ontleend aan “Fief”, dat  is vrolijk in het Drents, en “vento” heeft met wind en blazen te maken,.

Het blaaskwintet bevat de instrumenten: hobo, klarinet, fagot, fluit en hoorn, Het kwintet is uitgebreid met een pianist en speelt nu ook in een sextetsamenstelling. Ze  komen met veel plezier tweewekelijks bij elkaar om samen te spelen.

Kamermuziek maken in een kleine bezetting is voor de meesten van hen een nieuwe ervaring.  Ze hebben het laatste jaar veel aandacht gegeven aan het Sextet van Louise Farrenc, waarvan ze enkele delen zullen spelen.. Naast het Sextet van Farrenc spelen de blazers ook stukken van onder anderen Haydn, Fauré en Agay., Ze bieden een gevarieerd programma waar ze met veel plezier naar toe hebben gewerkt.

Reserveringen.: U kunt reserveren via het formulier “Reserveren” op de site en door € 10,00 (tot en met 16 jaar gratis) over te maken op rekeningnummer NL16 RABO 0331 7808 95 t.n.v. Stichting CultuurPodium Bovensmilde. Vol is vol! De deur gaat open om 14.30 uur


Scroll naar boven