Duo Bang & Boom

Duo Bang & Boom is in de zomer van 2022 ontstaan tussen twee studenten van het Prins Claus Conservatorium, Groningen (NL). Met Nóra Takács als percussioniste en Marcus Rook als saxofonist is het duo levendig, expressief en in staat tot een breed palet aan kleuren en repertoire.

Reserveringen.: U kunt reserveren via het formulier “Reserveren” op de site en door € 10,00 (tot en met 16 jaar gratis) over te maken op rekeningnummer NL16 RABO 0331 7808 95 t.n.v. Stichting CultuurPodium Bovensmilde. Vol is vol! De deur gaat open om 14.30 uur

Zie hieronder informatie over de artiesten.

Marcus Rook

Afkomstig uit Sydney, Australië, voltooide Marcus zijn bachelordiploma aan het Sydney Conservatorium of Music bij Dr. Michael Duke. Gedurende deze tijd trad Marcus op voor het Sydney Conservatorium Wind Symphony, Saxophone Orchestra en in ‘Deciding Saxophone Quartet’, terwijl hij een reputatie opbouwde als een zeer effectieve en veelgevraagde docent.

Nadat hij een Hanze Muziekbeurs had gekregen, voltooide Marcus zijn master met grote onderscheiding aan het Prins Claus Conservatorium, Groningen (NL), waar hij studeerde bij de bekende saxofoniste Femke IJlstra (Syrene Quartet, Aurelia Quartet). Als lid van ‘Kilig Saxofoonkwartet’ bereikte hij de finale van het roemruchte Nederlandse kamermuziekconcours Grachtenfestival.

Hij trad ook op bij lessen en masterclasses van vooraanstaande saxofonisten zoals Arno Bornkamp (NL), Ties Mellema (NL), Niels Bijl (NL), Clifford Leaman (USA), Cristoph Enzel (GER), Joshua Hyde (AUS), Eva Van Grinsven (NL) en Lars Niederstrasser (NL), en nog veel meer.

Marcus is een veelzijdig muzikant en een gepassioneerd saxofonist. Zijn belangrijkste muzikale doel is het bevorderen van de expressieve en technische mogelijkheden van de saxofoon door middel van kamermuziek, onderwijs, samenwerking met componisten en het spelen van nieuw repertoire.

Nora Takács

Nóra Takács is een veelzijdige, levendige Hongaarse percussioniste geboren in 2000. Tussen 2016-2018 maakte ze deel uit van de jong talentenklas aan de Universiteit van Pécs (Hongarije). Momenteel studeert ze af aan het Prins Claus Conservatorium onder leiding van gerenommeerde percussionisten Tatiana Koleva, Joeke Hoekstra en Mihály Kaszás.

Sinds haar eerste solorecital op 18-jarige leeftijd in Pécs (Hongarije) heeft ze op meerdere evenementen en podia opgetreden, zoals het SopronDrum festival (2018), Sounds of Music Festival (2019,2022), het Amsterdam Marimba Weekend (2022) of de Jan Pustjens Focusdag (2023). Ze trad op als paukenspeelster bij het Kamerorkest van het Noorden en het Hanze Symfonie Orkest. Ze heeft gewerkt met en loopt stage als slagwerker bij het Noord Nederlands Orkest en speelde ook met de Pannon Filharmonics (HU).

Naast haar talrijke en wisselende optredens als soliste en ensemblelid, heeft Nóra masterclasses gegeven aan internationaal gerenommeerde percussionisten als Fumito Nunoya, Nancy Zeltsman, Rachel Xi Zhang, Johan Hoffman en Frank Wardenier. Van jongs af aan is Nóra geïnteresseerd in compositie, waardoor ze onlangs is begonnen met componeren en opnames maken, vooral sinds het begin van haar studie. Ze is vooral geïnteresseerd


Scroll naar boven