11 december 2022:  15 uur

Kerstconcert Drents Kamerkoor

Händel | Preatorius | Mozart | Bullard | Arnesen

“Above the weary waiting world, there breaks a sound of joyous bells”
Een kerstlied van Kim André Arnesen. The weary world, onze zorgelijke wereld waarin we steeds wachten op goede ontwikkelingen, op rust, op vrede.
Het koor wil in ieder geval even wat licht brengen met een mooi kerstconcert. Misschien niet met “joyous bells”, maar toch zeker met prachtige muziek. De concerten worden weer gevarieerd van opbouw. Dick Dijk heeft muziek uitgezocht van laat middeleeuws tot hedendaags.
Begonnen wordt in het eind van de 16e eeuw, met Michael Praetorius en Jacob Handl. Daarna komt Mozart. En we eindigen met hedendaagse componisten als Allan Bullard en Kim Arnesen. De composities variëren van stemmig en ingetogen tot vrolijk en uitbundig! En u kunt genieten van verrassende instrumentale intermezzo’s door de vaste pianist Jan de Roos, die het koor in aantal stukken ook begeleidt.
De muzikale leiding is in de vertrouwde handen van Dick Dijk en Jan de Roos doet de pianobegeleiding.

Het Drents Kamerkoor is een gemengd koor onder leiding van dirigent Dick Dijk. Hij laat de koorleden en daarmee de luisteraars kennismaken met zoveel mogelijk muziek uit de laatste zes eeuwen.
Het repertoire varieert van Barok en Romantiek tot hedendaags klassiek.
Dick daagt de zangers uit zich te ontwikkelen en werkt aan een goed klinkend, uitgebalanceerd koor. De zangers uit de provincie Drenthe en omstreken repeteren wekelijks met elkaar. Daarnaast oefenen ze thuis individueel, tussendoor in kleiner verband of door zangles te volgen. Kwaliteit staat voorop, maar humor en plezier in het samen zingen zijn ook heel belangrijk!

Reserven gewenst.: U kunt reserveren via het formulier “Reserveren” op de site en door € 15,00 (tot en met 16 jaar gratis) over te maken op rekeningnummer NL16 RABO 0331 7808 95 t.n.v. Stichting CultuurPodium Bovensmilde en ovv 11 december. Vol is vol! De deur gaat open om 14.30 uur.

Het Drents Kamerkoor voert dit concert tevens uit in de hervormde kerk van Diever op 18 december 2022. Zie daarvoor https://drentskamerkoor.nl/index.php/agenda/

Scroll naar boven