9 oktober 2022:  15 uur

Het Gebint Kwintet presenteert “Baisez moi – Kus me”

De componist leeft in de periode dat de pest in Europa veel slachtoffers maakt en lange tijd het dagelijks leven beheerst. Zijn composities getuigen van zijn liefde voor het leven van Jezus en zijn moeder Maria. Josquin componeert in de traditie van gregoriaanse eenstemmige liederen.  Hij vervolmaakt  in een geheel eigen stijl deze eenstemmige liederen tot  polyfone bouwwerken waarbij elke stem even belangrijk is. Het Gebint Kwintet brengt een keuze uit zijn vijfstemmig repertoire en plaatst deze composities in de huidige tijd door afwisseling met spoken word. De spoken word-teksten zijn geschreven door Sarah Pelupessy en Peter Veen. Ze worden door Sarah ten gehore gebracht.

Met een poëtisch concert presenteert Het Gebint Kwintet de renaissance-componist bij uitstek: Josquin des Prez (ca.1450-1521) Dit eerbetoon aan de componist komt 501 jaar na zijn overlijden.

Reserveringen.: U kunt reserveren via het formulier “Reserveren” op de site en door € 10,00 (tot en met 16 jaar gratis) over te maken op rekeningnummer NL16 RABO 0331 7808 95 t.n.v. Stichting CultuurPodium Bovensmilde en ovv 9 oktober. De deur gaat open om 14.30 uur

Scroll naar boven