Margreet Puite en Peter Stam

Piano en saxofoon

10 april 2022:  15 uur

Margreet Puite en Peter Stam met een gevarieerd programma met muziek voor piano en saxofoon.

Margreet Puite studeerde piano aan het Conservatorium in Groningen.
Ze studeerde bij Rob van Deinse en Maria Stroo. Al tijdens haar studie werkt ze veel met koren en solisten, daar heeft ze zich dan ook in gespecialiseerd.
Ze is een veel gevraagd pianiste, momenteel begeleidt ze 7 koren.

Ze heeft sinds haar studie een bloeiende lespraktijk, waarin het niveau van haar leerlingen varieert van beginner tot vergevorderd. Ze brengt haar liefde voor muziek over op haar leerlingen, waarbij het plezier in spelen voorop staat.

Tevens heeft ze een aantal jaren lesgegeven aan de muziekschool in Assen, Beilen, Westerbork en Zuidlaren.

Ze treedt regelmatig op met Petra Herbrink (zang) als Ballads2. Ze werken tevens samen met dichteres Suze Sanders, waarmee ze een Drents programma samenstelden van gedichten en liedjes.
Ook werkte ze veel samen met dirigent Antoine Prévost.

Peter Stam studeerde klassiek saxofoon aan het Rotterdams Conservatorium en het Koninklijk Conservatorium in Den haag. Hij remplaceerde bij vrijwel alle Nederlandse symfonieorkesten en maakte deel uit van tal van Kamermuziek ensembles. Daarnaast studeerde hij orkestdirectie bij Lucas Vis en Ed Spanjaard aan het KC te Den Haag. Hij zet zich vooral in voor de eigentijdse muziek en dirigeerde tal van theaterproducties in o.a. Nederland, Duitsland en Frankrijk (Ensemble Alternance, Parijs). Peter is sinds 1987 hoofdvakdocent saxofoon aan het Prins Claus Conservatorium en geeft tevens directie-en arrangeerlessen. Daarnaast verzorgt hij regelmatig masterclasses in het buitenland.

Reserveringen.:  U kunt reserveren via het formulier “Reserveren” op de site en door € 10,00 (tot en met 16 jaar gratis) over te maken op rekeningnummer NL16 RABO 0331 7808 95 t.n.v. Stichting CultuurPodium Bovensmilde en ovv 10 april. Vol is vol! De deur gaat open om 14.30 uur

Scroll naar boven