Duo Berg & Duin

13 oktober 2024

’n Musikale Reis – Duo Duin & Berg brengt Afrikaanse en Nederlandse poëzie in liedvorm

Duin & Berg: twee sprankelende persoonlijkheden die samen graag muziek maken, tillen u op en nemen u mee op reis door de Lage Landen en Zuid-Afrika, verfrissend en verrassend! Met prachtige teksten op eigengemaakte muziek en de mooiste covers beschrijven ze de natuur, de liefde en alles wat anderszins het leven de moeite waard maakt. Voor hun reis naar Zuid-Afrika in juli 2023 hebben ze hun programma aangevuld met een aantal pareltjes uit de Nederlandse literatuur, zodat niet alleen Zuid Afrika, maar ook de Lage Landen zullen worden bezongen.

 

En het oog wil ook wat. Yolande: ‘Daarom worden er parallel aan ons programma prachtige natuurfoto’s getoond – van het regenseizoen tot de woestijn en de Hollandse grachten en de brede rivieren, gemaakt door o.a. fotograaf Koos van Niekerk.’ Zo zal het woestijnbloemetje Nouroe Vygie te zien zijn, dat voorbij komt in het gedicht ‘Al sou’. De boodschap ervan is: ‘Als dit bloemetje niet meer bloeit, zelfs dan nog hou ik van je…’ De liefde dus! Als dat geen hoogtepunt is…

Yolande van den Berg is afgestudeerd aan het conservatorium en heeft een bloeiende pianolespraktijk. In 2012 kwam een CD uit, Gedig vir jou, met door haar gecomponeerde toonzettingen van bekende Zuid-Afrikaanse dichters zoals Elisabeth Eybers, Ernst van Heerden en Elrika van der Walt.

Gelske van der Duin is afgestudeerd aan het conservatorium als klassiek zangeres en heeft een uitgebreide lespraktijk in Den Haag. Daarnaast treedt zij regelmatig op als soliste bij diverse gelegenheden.

Reserveringen: U kunt reserveren via de knop “Reserveren”  en door € 12,50 (tot en met 16 jaar gratis) over te maken op rekeningnummer NL16 RABO 0331 7808 95 t.n.v. Stichting CultuurPodium Bovensmilde.  Aan de deur € 15. Deze gaat open om 14.30 uur

Scroll naar boven