'EDE AANS'

14 januari 2024. Aanvang 15 uur.

Peter Siebesma, musicus, beeldend kunstenaar en o.m. auteur van het boek ‘De weg van Lains noar Klooster’, en nam het initiatief voor het Groningstalige programma ‘Ede Aans’ met liedjes en verhalen van Ede Staal.

Uitvoerenden zijn een vocaal kwartet bestaande uit Hanneke van den Berg, sopraan – Martien de Pauw, alt – Taco van den Berg, tenor en Reinder van der Molen, bas. Allen zijn geschoolde zangers. 

Te horen zijn o.m. Termunterziel, Vrouger, t Zel weer veujoar worden, Wat moakt t oet en t Het nog noeit zo donker west. Peter improviseert op orgel en begeleidt de zangers.

 

Reinder is docent Gronings bij het Centrum voor Groninger Taal en Cultuur. Hij vertelt ook een paar verhalen van Ede.

Het programma duurt ruim een uur. De uitvoerenden vinden het leuk om na afloop nog even met het publiek na te praten.

Ze hebben het programma met veel succes in diverse Groninger (Muntendam en Finsterwolde) en Drentse kerken (Emmen en Hoogeveen) gebracht en onlangs nog in de Petruskerk op het Ede Staal Festival in Leens.  Zie ook https://www.petersiebesma.nl/ede-aans.html

Reserveringen: U kunt reserveren via de knop “Reserveren”  en door € 12,50 (tot en met 16 jaar gratis) over te maken op rekeningnummer NL16 RABO 0331 7808 95 t.n.v. Stichting CultuurPodium Bovensmilde.  Aan de deur € 15, deze gaat open om 14.30 uur

Scroll naar boven