Kerstconcert Northern Voices

17 december 2023. Aanvang 15 uur.

Kamerkoor Northern Voices bestaat momenteel uit 27 enthousiaste leden, alle ambitieuze en ervaren zangers, 

komend uit de drie noordelijke provincies.  Er wordt wekelijks in Groningen gerepeteerd. 

Northern Voices brengt een breed repertoire: van Engelse koormuziek tot werken van Bach, Britten, Gjeilo, Pärt en Lauridsen. 
In 2018 traden ze op in het voorprogramma van het Nederlands Kamerkoor.  Ze zullen o.a. 4 delen uit de Messiah van Händel gaan zingen en een aantal Chrismas Carols. 

In de Der Aa kerk in Groningen hebben ze diverse indrukwekkende concerten gegeven zoals de Coronation Anthems van G.F. Handel en een Bach concert in het najaar van 2019. Daarnaast maken de zangers regelmatig een reis naar Engeland voor evensongs in kathedralen als die van Winchester en Canterbury, en in maart van dit jaar nog in Chichester, Arundel ende kapel van Lancing college. In mei hebben we een voorjaarsconcert verzorgd in de Kloosterkerk te Ten Boer met als thema ‘Vrede en Vrijheid’.(www.northernvoices.nl

)

Dirigent Edwin Velvis
Edwin Velvis studeerde schoolmuziek, zang en koordirectie aan het Stedelijk Conservatorium in Groningen en bij de SNK te Utrecht. Jarenlang is hij actief geweest als zanger bij het Roder Jongenskoor en later bij de Gents. Edwin is als dirigent werkzaam bij verschillende koren in Noord Nederland en behaalde meerdere keren prijzen op korenfestivals. Hij geeft zangles en verzorgt regelmatig workshops stemvorming bij koren. Hiernaast organiseert hij culturele reizen ‘waar muziek in zit’, zoals in 2018 naar Franse kathedrale steden. (www.edwinvelvis.nl)

Reserveringen: U kunt reserveren via de knop “Reserveren”  en door € 15,00 (tot en met 16 jaar gratis) over te maken op rekeningnummer NL16 RABO 0331 7808 95 t.n.v. Stichting CultuurPodium Bovensmilde. Vol is vol! De deur gaat open om 14.30 uur

Scroll naar boven