Overige programma’s

Zaterdag 16 november 20:00 uur Orgelconcert

Orgel- en klavecimbelconcert door Arian van de Mark. Met werken van o.a. Corelli, Pachelbel, Buxtehude en Bach


Dag van de filosofie _ Midden-Drenthe
23 november 2019


5, 12 en 19 juni 2019

Schilderen  in en om de Waterstaatskerk

Teken en schilderstudio Galyna Aguf uit Assen organiseert in samenwerking met het CultuurPodium Bovensmilde voor cursisten en andere belangstellenden in de maand juni diverse workshops in de open lucht, een zgn plein air. Dit seizoen in en om de Waterstaatskerk van Bovensmilde op 5, 12 en 19 juni aanstaande. Bijzonder is dat deelnemers worden gevraagd hun schilderij beschikbaar te stellen ten behoeve van een veiling. Opbrengst van de veiling komt ten goede aan het verduurzamingsproject van het CultuurPodium Bovensmilde. Met het oudste monument van Bovensmilde uit 1868 als uitgangspunt is er veel te leren en te zien voor elke kunstenaar. De dubbele deur in mooie witte omlijsting, het portaal met het houten torentje en opengewerkte klokkenstoel. De glas-in-loodramen met hun speciale kleur en lichteffecten geven. In het interieur bevinden zich houten banken, een karakteristieke preekstoel en een pijporgel. Kortom, zowel binnen als buiten genoeg onderwerpen die erom vragen te worden vastgelegd op doek of papier.

Beeldend kunstenaar en architect Galyna Aguf is opgeleid aan de Academie voor Beeldende Kunsten en Architectuur te Kiev, Oekraïne. Ze besteedt veel aandacht aan de basistechnieken van de schilderkunst. Bij het werken op locatie ziet men de te tekenen of te schilderen onderwerpen in werkelijkheid. Iets vastleggen vanuit de werkelijkheid is een van de belangrijkste manieren om te leren hoe een goed teken- of schilderstuk ontstaat. Voor meer info zie Facebook of website van het CultuurPodium Bovensmilde. Iedereen met enige schilder- of tekenervaring kan meedoen voor 1 of meerdere dagen. Deelnemers wordt gevraagd hun eigen materialen mee te nemen. Voor koffie en thee evenals de lunch wordt gezorgd.

Kosten deelname: 1 dag € 50, 2 dagen € 90 en 3 dagen € 120 euro. Op 5, 12 en 19 juni beginnen we bij voldoende aanmeldingen om 10 uur en de plein air eindigt om 16.00 uur.

Meer info en opgave via galyna.aguf@gmail.com of  06 576 55 269.


Zaterdag 30 maart 2019 20:00 uur
Vocaal ensemble Voce Umana

Voce Umana is een klein gezelschap dat zich heeft gespecialiseerd in het uitvoeren van oude tot zeer oude muziek (16e / 17e eeuw). De meeste werken zullen a capella worden gezongen.

Voor dit concert heeft het ensemble een programma samengesteld met oude Engelse muziek. Er zullen werken ten gehore gebracht worden van bekende componisten zoals Tallis, Dowland en Purcell.

Ter afwisseling van het programma zal dirigent en organist Arian van der Mark op het historische en oudste orgel van Drenthe dat dateert uit 1684 een aantal Engelse orgelwerken laten horen.

De entree is gratis. Er is na afloop van het concert een collecte voor de onkosten.

Website ensemble: www.voceumana.nl

Zaterdag 23 februari 2019
vanaf 19:30 ‘T NACHTLOCHIEN

’t Nachtlochien is een voorstelling van dans, muziek en spraak die u meeneemt naar een Drentse droomwereld. Een Initiatief van Linda van Asselt, Eigenaresse van Dansschool Out of control te Gieten en Sonja de Ridder, Fotograaf uit Gieterveen. Speciaal voor deze voorstelling heeft Out of control verschillende choreografieën gemaakt ook voor de hoofdrolspeelster Julia Bronsema. Isa Zwart Drentstalige liedjes geschreven en draagt Egbert Hovenkamp II nieuw werk op. Trea Oolders speelt dwarsfluit en al deze rollen komen samen in deze drentse droom. In een modern jasje komt de Drentse cultuur voorbij waardoor de voorstelling een belevenis is voor jong en oud! 

Bron: https://www.vanplan.nl/uitje/t-nachtlochien-waterstaatskerk-bovensmilde-38554890