Overige programma’s

Zaterdag 30 maart 2019 20:00 uur
Vocaal ensemble Voce Umana

Voce Umana is een klein gezelschap dat zich heeft gespecialiseerd in het uitvoeren van oude tot zeer oude muziek (16e / 17e eeuw). De meeste werken zullen a capella worden gezongen.

Voor dit concert heeft het ensemble een programma samengesteld met oude Engelse muziek. Er zullen werken ten gehore gebracht worden van bekende componisten zoals Tallis, Dowland en Purcell.

Ter afwisseling van het programma zal dirigent en organist Arian van der Mark op het historische en oudste orgel van Drenthe dat dateert uit 1684 een aantal Engelse orgelwerken laten horen.

De entree is gratis. Er is na afloop van het concert een collecte voor de onkosten.

Website ensemble: www.voceumana.nl

Zaterdag 23 februari 2019
vanaf 19:30 ‘T NACHTLOCHIEN

’t Nachtlochien is een voorstelling van dans, muziek en spraak die u meeneemt naar een Drentse droomwereld. Een Initiatief van Linda van Asselt, Eigenaresse van Dansschool Out of control te Gieten en Sonja de Ridder, Fotograaf uit Gieterveen. Speciaal voor deze voorstelling heeft Out of control verschillende choreografieën gemaakt ook voor de hoofdrolspeelster Julia Bronsema. Isa Zwart Drentstalige liedjes geschreven en draagt Egbert Hovenkamp II nieuw werk op. Trea Oolders speelt dwarsfluit en al deze rollen komen samen in deze drentse droom. In een modern jasje komt de Drentse cultuur voorbij waardoor de voorstelling een belevenis is voor jong en oud! 

Bron: https://www.vanplan.nl/uitje/t-nachtlochien-waterstaatskerk-bovensmilde-38554890