Verduurzamingsproject Waterstaatskerk

Monumenten strelen het oog en verrijken een gemeenschap. Zo draagt een monument als de Waterstaatskerk in Bovensmilde bij aan  het algemene welbevinden van inwoners. Naast rechten schept een monument echter ook plichten zoals onderhoud en beheer. Het CultuurPodium Bovensmilde is een project gestart om het monument te verduurzamen en zo dit oudste monument van Bovensmilde te behouden voor het nageslacht. Het meest kostbare onderdeel van het project betreft plaatsing van achterzetramen (binnen in de kerkzaal). Ook andere kleinere maatregelen, zoals het plaatsen van radiatorventilatoren, zullen gaan bijdragen om op gas te besparen. We willen niet alleen een fikse besparing realiseren maar ook een flinke verbetering van het comfort voor de vele gebruikers van het monument. Prins Bernard Cultuurfonds heeft en bedrag van 3500, – euro toegezegd. Energie Cooperatie Duurzame Smildes adviseert over maatregelen en draagt waar mogelijk ook materieel bij.

Ook u kunt en bijdrage leveren.

CultuurPodium doet mee aan aktie van de RABO-clubsupport. In de periode van 27 september tot 11 oktober kunt u uw stem uit kan brengen als u lid bent van de Rabobank Noord Drenthe. Voor meer informatie over deze aktie kunt kijken op https://www.rabobank.nl/lokale-bank/assen-noord-drenthe/sponsoring/

Bent u geen lid en heeft u een rekening bij de RABO-bank dat kunt u lid worden via deze link: https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/lid-worden/.

U krijgt dan t.z.t. bericht van de RABO-bank om uw stem uit te brengen.

Er is natuurlijk ook de mogelijkheid direct via het eigen bankrekeningnummer van de stichting bij te dragen op NL16 RABO 0331 7808 95 t.n.v. Stichting CultuurPodium Bovensmilde onder vermelding van “Verduurzamingsactie”.

Meer informatie of vragen? Stuur dan een mailtje naar cultuurpodiumbs@gmail.com.