2020-2

VoorDoor gaat door zonder publiek.

Zondag 11 oktober 2020 om 15:00 uur.

CultuurPodium Bovensmilde en WijZijnBovensmilde hebben besloten de VoorDoor door te laten gaan maar dan zonder publiek. Dit in verband met de nieuwe coronaregels. We maken een videoregistratie die gepubliceerd wordt via websites van CultuurPodium Bovensmilde en WijZijnBovensmilde en verder via Facebook en andere sociale media. Vanaf zondag 11 oktober, kan iedereen samen met de hele wereld vanaf 14.45 uur de première van de VoorDoor2020 meemaken via https://www.youtube.com/watch?v=GUOhr58pOVo. Dit is de veiligste manier om iedereen mee te laten genieten van de muziek die gemaakt wordt door kinderen en volwassenen. Bijzonder wordt het sowieso. De VoorDoor is onderdeel van de Culturele Fakkelestafette van Welzijn Midden Drenthe.

Dit is de 3e keer dat de culturele activiteit voor en door Smildegers, de VoorDoor georganiseerd wordt. Deze keer als onderdeel van de Fakkelestafette van Welzijn Midden Drenthe en in samenwerking met WijZijnBovensmilde en de Rijdende Popschool. Oorspronkelijk zou het programma in mei uitgevoerd worden. Duidelijk is dat corona ons fors in de wielen heeft gereden. Toch is het gelukt en hebben twee bandjes weer flink geoefend. . Er treden bands op van leerlingen van de basisscholen van Bovensmilde. De Rijdende Popschool heeft de begeleiding verzorgd. Ook deelnemers aan workshop De Click, eveneens verzorgd door de Rijdende Popschool, laten door henzelf gemakte muziekstukken horen. Het koor van het buurtinfohuis treedt op en zij brengen o.a. een muziekstuk ten gehore in samenwerking met De Click. Daarnaast maakt een veilig van kunstwerken deel uit van het programma. De kunstwerken zijn gemaakt door lokale kunstenaars – autodidacten en professioneel.

Reservering: Aanmelding is verplicht. Wilt u het aantal personen aangeven dat deel uitmaakt van uw huishouden en dat meekomt. Zonder aanmelding is er alleen toegang indien plek is. Bij verkoudheidsklachten of griep dient u thuis te blijven. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar  cultuurpodiumbs@gmail.com. Vermeld daarop 11 oktober, uw naam en met hoeveel personen van één huishouden u komt.

Deze culturele activiteit is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente. Entree is gratis.

De deur gaat open om 14.30 uur waarna om 15.00 het programma start.